Geografie Slanic Prahova

Geografie Slanic Prahova

Orasul Slanic Prahova este asezat in partea centrala a judetului Prahova. Suprafata orasului este de 43 km2. Are o populatie de aproximativ 7000 de locuitori.
Numele orasului provine din limba slavona, si este tradus ca „sare”.

Statiunea Slanic Prahova se gaseste in sectorul nordic al Subcarpatilor prahoveni, in apropierea Muntilor Grohotis. Cuprinde 3 asezari distincte: Prajani, Centru si Grosani, si se intinde pe cea mai mare parte a paraului cu acelasi nume dar si pe o serie de afluenti ai acestuia – Tariceanca, Grosanca, Praja.

Limitele orasului se desfasoara, in general, pe podurile largi ale culmilor ce incadreaza valea Slanicului. In vest se afla comuna Stefesti, in nord comuna Izvoarele, in est orasul Valenii de Munte, iar in sud comuna Varbilau.

Distante fata de Slanic Prahova

Slanic Prahova face parte din categoria statiunilor de odihna-tratament si turism care se vor dezvolta continuu datorita pozitionarii in apropierea mai multor centre urbane: Valenii de Munte (20 km), Ploiesti(43 km), Campina (60 km), Sinaia (80 km), Bucuresti (104 km), Brasov (106 km), Buzau (112km).

Relief Slanic Prahova

Slanicul este inconjurat din trei parti de dealuri. In partea stanga a paraului Slanic, culmea principala incepe in extremitatea nord-estica cu Dealul Dosului(681 m), Piatra Verde(672 m), Dealul Muscelului(630m), Dealul Comorilor, Fantana Rece(597 m), Dealul Sitarilor, Seciu, Boldeica si Gavanul.
.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: